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Publié par Club ASPIR

Soupe des hortillons

 

PREPARATION PIS TCHUISSON : 2 heures

 

80g+20g ed’beurre                                                   600g ed’poérions

200g ed’chou vert                                                     300g ed’pémmes ed’terre

125g ed tchots poés écossès                                    200g ed’salade (laitue)

½ botte d’cresson                                                      20g ed’cerfeuil

80g d’oseille                                                                sé,    poéve

2l ed’bouillon d’pot-au-fu ou d’ieu

Détrier, éplutcher pis laver chès légjémmes.
Amincir pis foaire suinter chés poérions dins 80g ed’beurre. Arroser avec ech’bouillon ou l’ieu, saler, pis foaire bolir.

 

Dépiper ch’trognon ed’chou, coper chés feuilles in lagnères après avoér inlvé chés grosses côtes, amincir chés pémmes ed’tere, ajouter tout dins

ch’pot-au-fu, pis chés ptchots poés, laicher bolir à tchot fu ¾ d’heures au moins.

Dépiper ch’trognon d’salade pis chés tiges d’herbes (cresson, cerfeuil, oseille). Couper aux cisieux et foaire fonde dins 20g ed beurre. Ajouter ach’bouillon.

Inlver de ch’fu pis verser sur du pain dins l’soupiére.

 

Puis servir chaud entre amis comme ce vendredi 27 janvier.  Bon appétit .

 


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