ah, la soupe
Soupe des hortillons
PREPARATION PIS TCHUISSON : 2 heures
80g+20g ed’beurre 600g ed’poérions
200g ed’chou vert 300g ed’pémmes ed’terre
125g ed tchots poés écossès 200g ed’salade (laitue)
½ botte d’cresson 20g ed’cerfeuil
80g d’oseille sé, poéve
2l ed’bouillon d’pot-au-fu ou d’ieu
Détrier, éplutcher pis laver chès légjémmes.
Amincir pis foaire suinter chés poérions dins 80g ed’beurre. Arroser avec ech’bouillon ou l’ieu, saler, pis foaire bolir.
Dépiper ch’trognon ed’chou, coper chés feuilles in lagnères après avoér inlvé chés grosses côtes, amincir chés pémmes ed’tere, ajouter tout dins
ch’pot-au-fu, pis chés ptchots poés, laicher bolir à tchot fu ¾ d’heures au moins.
Dépiper ch’trognon d’salade pis chés tiges d’herbes (cresson, cerfeuil, oseille). Couper aux cisieux et foaire fonde dins 20g ed beurre. Ajouter ach’bouillon.
Inlver de ch’fu pis verser sur du pain dins l’soupiére.
Puis servir chaud entre amis comme ce vendredi 27 janvier. Bon appétit .